Gå till innehållet
Unelmien matka sisustussuunnittelijaksi

Drömresa för att bli inredningsarkitekt

Drömmar går i uppfyllelse, det är vad som hände. Jag hade drömt om att bli systemdesigner under hela min entreprenörskarriär. Min vän tipsade mig om inredningsutbildningen som börjar på Varia Tikkurila Yrkesskola i januari. Från det ögonblicket bestämde jag mig för att vidarebefordra ansökan och nästan samma dag tog jag kontakt med skolan om en intervju. Efter intervjun fick jag besked om att jag blivit antagen till utbildningen med start i januari 2023. Utbildningen varar 1,5-2,5 år beroende på dina kursval.

När träningen startade i januari hade jag fjärilar i magen. Det var trots allt en stor förändring i en entreprenörs vardag, att förändras till vardagen för en student, entreprenör och mamma. Hur får jag allt att passa ihop? Men jag var fast besluten att övervinna denna utmaning också. Jag skulle inte byta en dag.

Studierna bestod av grundläggande och valfria studier. Grundstudier innefattade att rita med både blyerts-, vatten- och träfärger, lerarbeten. Jag har inte ritat något för hand sedan skolan. Självklart är en inredares arbetsredskap ritprogram som AUTOCAD, Sketchup etc. Hemligheterna med dessa har vi kunnat lära känna under våren och hösten. Jag har bevisat att ålder inte är ett hinder för att lära sig nya saker, tvärtom får man verkligen en skjuts att lära sig mer. Bra känsla! Jag kan rekommendera till alla.

Vi har kunnat besöka företag, t.ex. Värisilma, Martela, Valli Interiors, ABL-plattor etc. Även om jag själv är entreprenör även i rollen som inköpare har alla företagsbesök gett mig ett helt annat perspektiv på materialinköp i rollen som designer.

Som en övning fick vi vara med och utforma inredningen av Dickursbys kulturbuss. Att designa ett offentligt utrymme har många intressanta och utmanande komponenter som du måste ta hänsyn till. Bra projekt överlag.

Nu är jag i slutet av mina studier. Designa/rita display fungerar under våren och efter det kan jag börja planera era projekt åt er kunder.

Så kontakta oss gärna så designar vi ditt drömhem tillsammans.

Du kan läsa mer om inredning på denna länk

Här är några bilder från elevernas semester

Föregående artikel Låt dig inspireras av vårens 2024 års trender
Nästa artikel Fem tips för att välja matta

Kommentarer

M.K - 04 februari. 2024

Ihana juttu. Olisi kiva kuulla vielä lisää!

Lämna en kommentar

* Obligatoriska datafält