Siirry sisältöön
Mitä sinun tulisi tietää neulevaatteesta?

Mitä sinun tulisi tietää neulevaatteesta?

Nyt tulee asiaa neuleista. Luin nimittäin äskettäin hyvä jutun neuleiden valmistusmateriaaleista ja laadusta Hesarista*, ja toisinaan asiakkaat kysyvät asiasta, joten on syytä kirjoitella aiheesta blogiinkin. 

Nythän ovat käsillä neuleiden parhaimmat käyttöajat, kun ulkona on reilusti lunta ja pakkasta. Neuleita on myös tällä hetkellä saatavilla valtavasti, ja meillä Pussukassakin on hyvät valikoimat eri värisiä ja eri materiaaleista valmistettuja neuleita! 

Neuleiden materiaalit 

Kun lähdet neuleostoksille, kannattaa aina kurkata vaatteen materiaalilappuun.  

Vaateostoksilla kannattaa aina kurkata tuoteselosteeseen
Kurkkaa lappuun!

Akryyli ja polyesteri ovat herkästi nyppyyntyviä neulemateriaaleja. Niiden hinnat ovat kuitenkin niin houkuttelevia, että on helppoa tehdä pikainen ostopäätös. Silloin onkin hyvä muistuttaa itseään, että 100% tekokuituinen neule ei pysy siistinä pitkään, ja saattaa olla hyvin lyhytaikainen ilo. 

Tekokuidut eivät kuitenkaan aina ole huono asia. Esimerkiksi polyamidit parantavat neuleen kulutuksen kestoa. Hyvänä ohjeena pidetään 20% sääntöä; keinokuituja noin 20% ja loput 80% neuleesta olisi hyvä olla luonnonmateriaaleja. 

Neule säilyy hyvänä kun sitä hoitaa ja huoltaa oikein
Oikein pörröinen neule nyppyyntyy, vaikka siinä ei olisi lainkaan keinokuituja!

Myös luonnonmateriaalit nyppyyntyvät käytössä jonkin verran. Mitä lyhyempää villan kuitu (ja sitä pörröisempi neule) on, sitä enemmän neule nyppyyntyy. Myös löyhästi neulottu vaate nyppyyntyy enemmän kuin tiukka ja sileä neulos.  

Mikäli kuitenkin ihastut tekokuituneuleeseen, ei peli ole menetetty. Kun tiedostat riskit ja huollat neuletta oikein, se saattaa hyvinkin palvella sinua monet talvet! 

Neulevaatteen pesu ja huolto 

Neuletta ei tarvitse pestä jokaisen käytön jälkeen, vaan usein pelkkä tuuletus ja paikallinen tahranpoisto riittävät. Pesuväliä pidentää myös, jos käytät neuleen alla aluspaitaa. 

Moni neule kestää pesun pesukoneen villapesuohjelmalla, mutta itse suosittelen pesemään neulevaatteet aina käsin. Käytä vain villalle tarkoitettua pesuainetta ja käännä neule pesun ajaksi nurinpäin. 

Varsinkin tekokuituneuleet kaipaavat hellävaraisen käsinpesun ja nyppyjen poiston heti niiden ilmaantuessa. Nyppyjä voi poistaa nypynpoistajalla tai villalle tarkoitetulla neulekammalla. Neulevaatteet tulisi aina kuivattaa venymisen ehkäisemiseksi tasolla, esimerkiksi pyykkitelineessä, jonka päälle on levitetty pyyheliina. 

Käytä neuleiden pesussa villalle tarkoitettua omaa pesuainetta
Huolla ja hoida neulettasi oikein!

Tervetuloa tutustumaan Pussukan neulevalikoimiin. Meidän verkkokaupassa löydät tuotteiden valmistusmateriaalit sekä mahdolliset valmistajan antamat pesu- ja hoito-ohjeet aina tuotetiedoista. Tarvittaessa myös neuvomme ja opastamme!

 

Ihanaa uutta vuotta sinulle ja kaunista tammikuuta! 
-Kauppiaasi Ulla 

 

*Huom. Helsingin Sanomien juttu avautuu luettavaksi vain Hesarin digilehden tilaajille.

Edellinen artikkeli Viisi vinkkiä maton valintaan
Seuraava artikkeli Luo makuuhuoneeseen hotellin tunnelma näillä 12 vinkillä! Osa 2

Jätä kommentti

* Vaaditut tietokentät