Siirry sisältöön
Inspiroidu kevät 2024 trendit

Inspiroidu kevät 2024 trendit

1. Vuoden 2024 väri Peach Fuzz 

Epävarmoina aikoina värit tuovat voimaa ja iloa elämään sekä Tikkurila että Pantone nostivat vuoden väriksi lämpimän persikkaisen sävyn (Peach Fuzz), joka henkii lämpöä ja lempeyttä. 

 

2. Vihreän sävyjä

Vihreä on näkynyt sisustuksessa jo pitkään eikä sen suosiolle näy loppua. Seesteinen vihreä vie ajatukset luontoon (biofilia) ja rauhoittaa. Tällä hetkellä erityisesti lämmin metsänvihreä ja oliivinvihreä näyttävät ajankohtaisilta.

3. Pyöristetyt ja kaarevat muodot

Pyöristetyt ja kaarevat muodot näkyvät niin sisustuksessa kuin huonekaluissakin. Huonekalujen muhkeat muodot pehmentävät tiloja ja luovat leikkisää, kodikasta tunnelmaa.

4. Ekologisuus

Ekologisuus sekä kestävä kehitys tulee korostumaan tuotteiden materiaaleissa sekä alkuperässä. 

Esimerkiksi mattoja ja vaatteita valmistetaan paljon kierrätysmateriaaleista kuten muovipulloista ja kierrätetystä puuvillasta. 

Sekä second hand tuotteet että vintage huonekalut kasvattavat suosiotaan, voiko näissä puhua enää trendeistä vaan nämä ovat tulleet jäädäkseen.

 

5. Hotellityyli

Koteihin kaivataan samaa ylellisyyttä kuin hotelleissa. Trendeissä näkyy spa-tyyliset kylpyhuoneet sekä muhkeat makuuhuoneet. Hotellityyliseen makuuhuoneeseen valitaan muhkea sängynpääty ja laadukkaat vuodevaatteet, kauniisti laskeutuvat koko seinän/ikkunan peittävät verhot. Värimaailmassa neutraalit luonnonläheiset sävyt sekä tummemmat murretut sävyt kuten tummansininen, vihreä.

6. Tehosteseinät

Tehosteseinä on helppo tapa tuoda kotiin väriä ja kontrastia. Materiaaleina käytetään puurimoitusta, paneelia, maalia tai tapettia. Saat upean katseenvangitsijan olo-, ja makuuhuoneen seinään.

7. Japandi

Skandinaavinen sisustustyyli on ollut pitkään suosittu niin meillä kuin maailmalla. Nyt yhdistämme skandinaanvisen tyylin ripauksella japaninalista estetiikkaa ja harmoniaa. Japandi-sisustuksen keskiössä ovat luonto, aidot materiaalit ja linjakkuus.

Edellinen artikkeli Miten valitset oikean kokoisen maton?
Seuraava artikkeli Unelmien matka sisustussuunnittelijaksi

Jätä kommentti

* Vaaditut tietokentät